Termeltetés

 

A vetőmagok exportra történő termesztésében cégünk több mint tíz éves múlttal rendelkezik. A hagyományos hibridnövényeken (kukorica, napraforgó, cirok) felül, különféle alternatív (lucerna, vöröshere, perje, bükköny, borsó) és zöldtrágyanövények (mustár, olajretek, facélia, homoki zab) vetőmag-előállítására kötünk termeltetési szerződést.

Előállítási területeinket évről évre növelni tudjuk, mind bio és konvencionális területen. Ezt a sikert részben a szakértelmünknek, részben a termelőink számára nyújtott előnyös kondíciónknak köszönhető.

A termeltetés minden esetben fix áras szerződéssel történik. A termelők számára előfinanszírozzuk a vetőmagot, a szántóföldi szemle díját. Jelenleg saját vetőmagüzemmel nem rendelkezünk, de kapcsolatrendszerünknek köszönhetően országszerte tudunk ajánlani megbízható és szabványos minőséget előállító és kiváló üzemi kihozatalt biztosító üzemet. A gazdálkodók és a vetőmagüzemek munkáját vetéstől a betakarításon át egészen a vetőmag kiszereléséig kollégáink nyomon követik. A termesztés során technológiai ajánlással és személyes szakmai tanácsadással segítjük a jó minőségű vetőmag előállítását ezzel biztosítva sikeres együttműködést.